Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  فلسفه‌ و هنر

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع کوندرا به‌واقع یک تبعیدی ابدی بود
فرستنده Atefeh_Na'ami در تاريخ 21 ژولای 2023 ساعت 11:30 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 29 نوامبر 2022   تعداد ارساليها: ۱۱۹   مشاهده ی مشخصات Atefeh_Na'ami مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Atefeh_Na'amiجستجو برويد به صفحه خانگی Atefeh_Na'ami سايت نقل قول ارسالی Atefeh_Na'amiنقل قول

نزدیک یک قرن زیست و بیش از هفتاد سال در چشمِ استبداد نگاه کرد و روایت‌اش.

نوشتن درباره‌ی مرگ کوندرا لغو و بی‌هوده است چون او در اختصار نمی‌گنجد. چون هر مخاطبی به یاد دارد «کشف» او را. من با «شوخی» در میانه‌ی دهه‌ی هفتاد مبهوت‌اش شدم و این بهت ادامه یافته تا امروز. سال گذشته بود که نهال تجدد به من گفت دچار «فراموشی» شده. این قاب که می‌بینید از آخرین عکس‌های اوست که در پاریس برداشته‌شده. اتفاقی و پنهانی. نویسنده‌ی نود ساله‌ی این تصاویر پاتند کرده و «می‌گذرد».



این یکی از دقیق‌ترین تصویرهایی‌ست که از او دارم. مردی که نمی‌ایستد. مدام از دالان‌های زمان و تاریخ و استبداد عبور می‌کند و از هویتی می‌گوید که «پایبند میراث بی‌قدرشده‌ی سروانتس» است.

کوندرا به‌واقع یک تبعیدی ابدی بود و حتا بعد انهدامِ کمونیسم در چک و سفری که داشت و نتیجه‌اش رمان درخشان «جهالت» شد نیز نتوانست به‌واقع «بازگردد». او از شهروندی چک انصراف داد و حتا چنان لج کرد که حق انتشار آثاری را که به این زبان نوشته بود نیز پس گرفت و حقِ ترجمه‌ی کتاب‌های به‌فرانسه‌نوشته‌شده‌اش به چکی را هم. او تبعید شد و نیز نگذاشت نوستالژی بازگشت او را دچار تردید کند. کوندرا هیچ‌گاه بازنگشت.

دوستی چک‌تبار دارم که فارسی خوب می‌داند و درس می‌دهد. در سفر آخرش گفت بسیاری مخاطبان چکِ کوندرا از او «عصبانی» هستند که چنین خود را از وطن‌اش خلع کرده و انگار حتا برای‌اش پرونده‌سازی کرده بودند که در جوانی سر عشق یک دختر باعث تبعید رقیب عشقی‌اش شده و فلان‌و‌بهمان... به زوزانای عزیز گفتم تقلیل کوندرا به چنین چیزی شگفت است از نظر منِ ایرانی خواننده‌ی او کوندرا عملن چنان دچار فقدان وطن شد که آن را در آثارش و آدم‌های‌اش آفرید...

این تبعیدی مدام حتا در فرانسه نیز منزوی بود. او عملن مصاحبه‌ی چندانی نداشت و به‌ندرت دیده می‌شد. همان‌طور که در «جاودانه‌گی» نشان داد او ساکنِ تاریخی شد که مشتمل بر زیبایی‌های در حالِ زوالی بودند که استبداد و لمپنیسم مرگ‌شان را می‌طلبید. او به‌واقع «رمان» را وطن خود کرد و در رمان و جُستارهای‌اش بود که توانست با قدرت حرکت کند. او راوی بدن‌ها، پوست و البته دشواری‌ای بود که توتالیتاریسم سر تجسد انسان می‌آورد. و کشفِ این بدن‌ها و روابط‌شان را بی‌پروا روایت می‌کرد. به قولی او علیهِ «کمونیسم» نمی‌نوشت بلکه این باور را مدام کالبدشکافی می‌کرد و فساد تکه‌های مختلف‌اش را آشکار. بلایی که او با کلمات‌اش سر استبداد آورد نه فقط در نمایاندنِ این هراس که در بازنمایی انسانی بود که به آن «نه» گفت و ترجیح داد تبعیدی بماند تا ابد.


از صفحه اينستاگرام ميم. يزدانی خرم
https://www.instagram.com/p/Cum7CoUJ2r5/



عاطفه نعامی
عاطفه نعامی قربانی تازه جنایت نیروهای امنیتی

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options